За кілька днів до Великодню ми відвідали популярні, для купівлі пасок, місця в Южному і підготували для вас невеликий фотозвіт із цінами.

У «Духмяній хаті» відвідувачів зустрічають із великим асортиментом Великодніх пасок. Як розповідає співвласниця закладу Марія БЄЛА, цьогоріч разом із працівниками готують традиційні українські паски, паски з цільнозернового борошна, а також за новими Європейськими рецептами. У асортименті закладу ми знайшли святковий хліб з ізюмом, шоколадом, сирні паски та крафіни.

Ціна стартує від 40 гривень за маленькі пасочки і завершується цінником близько 120 гривень. Марія БЄЛА зазначає: усе залежить від начинки та декору.

«Заздалегідь ми не готуємо, у нас все, яка кажуть «з-під ножа». До нас люди вже приходять із кошиками, нас вже знають і приходять вже за гарячою паскою. До нас вже поприїжджали рецепти з Німеччини, з Італії – є попит на такі паски»,— розповідає Марія БЄЛА.

Ми також відвідали Южненську пекарню. Для Великодніх виробів там поставили окремий стенд. Серед асортименту ми знайшли традиційні Українські паски, в також італіські паски Панетоне із вишневою та шоколадною начинками. Декор святкового хлібу також різний: із пряниками, безе та іншими смаколиками.

Працівниця закладу Наталя розповідає, що для початку зробили невеликі паски: по 100-200 грамів. Найчастіше їх беруть, аби скуштувати та визначитись зі смаком.

«Люди взяли по стограмовій пасочці, на пробу. От спробували і сьогодні взяли вже на свята, конкретно, як кажуть»,– жартома розповідає Наталя.

Ціни на паски залежать від їхнього розміру та наповнення. Звичайні невеликі паски по 100 грам коштують 29 гривень. Найбільші Панетоне, вагою 550 грамів, коштують 220 гривень.